Ai o noutate sau articol pentru Pelinia? Contactează-ne la pelinia@ymail.com şi noi te vom face auzit!

0

Bradul de Crăciun

Orice localitate, fie capitală, oraş sau chiar sat, în timpul sărbătorilor de iarnă organizează diferite activităţi tradiţionale, decoraţiuni şi măcar un brad frumos împodobit într-un loc public, accesibil fiecărui locuitor. Banii pentru aceste activităţi sunt luaţi din bugetul local, adică din taxele şi impozitele plătite de către locuitori. Prin urmare, sunt tot banii noştri, nu este un act de binefacere din partea primarului sau a consilierilor locali.
Nu ştiu din ce cauză sau întâmplare nefericită, dar satul Pelinia, în ultimii ani, are parte de un brad împodobit cu câteva luminiţe aruncate pe el. Bradul ales, este amplasat undeva in spatele unui magazin central, iar accesul la el este foarte anevoios, dacă nu chiar imposibil.
Deşi majoritatea pelinienilor nu sunt mulţumiţi de bradul din centrul satului, unii totuşi încearcă să ia apărarea primarului, sau a bradului, sau a jucăriilor care pentru ei, sunt cele mai frumoase din lume, nu de alta, dar dacă tot se cheltuie bani, vreo 20-30 de mii, insemnă că e bun.
Se pare că unii din ei au uitat, sau poate erau încă mici pe vremea când în centrul satului era un brad mare, împodobit frumos, când copiii dansau în jurul bradului, făceau poze, iar de sărbători şcolile din sat şi primăria organizau diferite activităţi tradiţionale.
Dacă nu am dreptate, să-mi spună cineva dacă a reuşit să meargă anul acesta la brad şi să-şi facă acolo măcar o poză!
Si totuşi alternative există, nu ne dorim neapărat un brad mare care să fie tăiat si amplasat în centrul satului. Se putea de ales un brad mai accesibil, de exemplu, unul din marginea parcului. Iar pentru împodobire ar fi putut particita elevi de la ambele şcoli.
Pelinia.blogspot.com vă urează un Crăciun Fericit, iar problema "bradului" să fie singura din acest an pentru Pelinia.

07 ianuarie 2013

6 comments

  1. Anonim Says:
  2. Ar fr bine dacă în centru satului, unde se instala bradul de anul nou să fie sădit un brad.El va creşte şi se vor bucura nepoţii noştri.

     
  3. Anonim Says:
  4. trist de tot...

     
  5. Anonim Says:
  6. Sunt de acord ca sa se sadeasca un brad! Am 17 ani si as vrea ca copii mei sa se poata bucura de sarbatorile de iarna din plin. Nu cred ca este cineva care nu ar fi de acord cu un brad frumos in orice anotimp al anului, insa plus la toate iarna v-a fi mai usor! Doar de impodobit! As fi vrut enorm de mult ca si anul acesta sa fi fost um brad frumos impodobit ca in orice alta localitate, insa cu atit mai mult satul nostru e mare si face ca primarul sa aranjeze un brad care ar fi cit de cit mai pe placul locatarilor!

     
  7. Anonim Says:
  8. da foarte bine zis sa fie sadit un brad in centrul satului dar mai tineti mine a fost sadit un brad cu citi ani in urma si sa dustrus ,si se pune intrebare de ce distrug oare munca cuiva si pe urma apar intrebari ca primarul e asa si ca nu vrea si bani pe care se dau pentru sarbatori si mult altele

     
  9. Anonim Says:
  10. Daca administratia primariei s-ar bate capul putin si de ordinea din sat, dar nu numai de buzunarele lor, atunci si bradul sadit ar creste. nu au ei nevoie de noi si de interesele noastre. Oameni buni Pelinenii sunt oameni cuminti dar si ticalosi, toti tac si asa ii place primarului, e bine, daca ne-am rascula putin s-ar misca putin din loc si activitatea administratiei publice locale.

     
  11. Anonim Says:
  12. da foarte corec ,sunt de acord ,dar cine o sa faca ordine daca sateni pe din dos pot vb despre toate neajunsurile dar cind asa prin public in faca mambrilor din primarie sont toti buni si mergem inainte

     

Trimiteți un comentariu

Abonează-te aici

Plai moldovenesc - Sârba de la Pelinia

Etichete

evenimente (22) Pelinia (13) persoane (11) stiri (11) locuri importante (8) opinii (6) concurs (4) alegeri (2)